Vad är Padel?

Padel är en racketsport som kombinerar inslag av tennis och squash. 

padel

Hur spelar man Padel?

Padel, även känd som paddeltennis, är en racketsport som kombinerar inslag av tennis och squash. Det spelas på en sluten bana, vanligtvis ungefär hälften så stor som en tennisbana, med väggar på alla sidor. Standard padelbanan är 20 meter lång och 10 meter bred, omgiven av glasväggar och stängsel av metallnät. Banan kan vara gjord av olika material, såsom betong eller konstgräs.

Padelracketar har också utvecklats, med en solid ram och perforerad yta, liknande en tennisracket. Spelet spelas med solida paddlar och en trycklös tennisboll. 

Reglerna liknar tennis, med spelare som använder paddlarna för att slå bollen över nätet och in på motståndarens sida av banan. Det finns dock några viktiga skillnader. Väggarna runt banan är i spel, vilket innebär att bollen kan spelas utanför dem, på samma sätt som squash. Dessutom görs serveringen under hand, och bollen måste studsa på marken innan den kan returneras av motståndaren. Padel spelas vanligtvis i dubbel, med två spelare på varje sida. 

Padel kräver snabbhet och smidighet

Padel är ett spel som går snabbt och som kräver smidighet tillsammans med en bra strategi och bra reflexer. Padel är en sport som är tillgänglig för många och något de flesta kan spela på fritidsnivå utan förkunskaper. Detta är vad vi tror orsaken till dess ökade popularitet.